PALVELUT

TUOTEVALIKOIMA

Kyrön apteekissa on kattava reseptilääkkeiden ja itsehoitolääkkeiden valikoima. Valikoimaan kuuluu aina edullisempia lääkevaihtoehtoja myös itsehoitolääkkeistä. Jos jokin tuote puuttuu valikoimastamme, saamme tilattua sen seuraavaksi arkipäiväksi. Tuotevalikoimaamme kuuluu lääkkeiden lisäksi monipuolisesti erilaisia terveydenhoitoon ja hygieniaan liittyviä tuotteita, apuvälineitä, ravintovalmisteita, luontaistuotteita, kosmetiikkaa ja eläintuotteita.

LÄÄKENEUVONTA

Lääkeneuvonta on lakisääteinen velvoitteemme, jolla varmistamme, että asiakkaamme on selvillä ostamiensa lääkkeiden oikeasta ja turvallisesta käytöstä. Farmaseuttinen henkilökuntamme neuvoo ja opastaa Sinua luottamuksellisesti kaikissa lääkehoitoon ja terveyteen liittyvissä asioissa. Monet pienet vaivat hoituvat itsehoitolääkkeillä, mutta kysy aina itsehoitolääkkeitäkin valitessasi neuvoa henkilökunnaltamme, jotta lääkevalintasi on  oikea, turvallinen ja juuri Sinulle soveltuva. Lääkettä valittaessa on tärkeää, että kerrot käyttämistäsi muista lääkkeistä, pitkäaikaisista sairauksistasi, mahdollisista allergioistasi  sekä siitä, oletko raskaana tai imetätkö.

Reseptilääkkeen toimituksen yhteydessä tarkistamme aina lääkkeesi yhteensopivuuden muiden käyttämiesi lääkkeiden kanssa yhteisvaikutusohjelmamme avulla, joka vertaa lääkkeesi ja aiemmin meiltä ostamiesi reseptilääkkeiden yhteensopivuutta. Keskittämällä lääkeostosi apteekkiimme saat varmimmin tiedon käyttämiesi lääkkeiden yhteisvaikutuksista. Tarvittaessa otamme yhteisvaikutusasiassa yhteyttä hoitavaan lääkäriisi. Voit aina myös kysyä henkilökunnaltamme, jos haluat tietää, onko käyttämilläsi lääkkeillä yhteisvaikutuksia keskenään.

Kyrön apteekissa on monipuolinen valikoima tupakanvieroitukseen tarkoitettuja nikotiinikorvaushoitolääkkeitä. Meiltä saat asiantuntevaa ja yksilöllistä opastusta näiden tuotteiden valinnassa, kun päätät lopettaa tupakoinnin tai vähentää tupakointia.

Apteekissamme toimivat myös Suomen Apteekkariliiton käynnistämien kansanterveysohjelmien pohjalta astma-, sydän, ja diabetesyhdyshenkilöt, jotka ovat kukin erityisesti perehtyneet  ja kouluttautuneet omaan erityisalaansa.  Voit esimerkiksi kysyä neuvoa astmalääkkeittesi käytöstä, testauttaa riskisi sairastua tyypin 2 diabetekseen tai vaikkapa mittauttaa verenpaineesi  maksutta.

LÄÄKEMÄÄRÄYSTEN UUSIMINEN

Lääkemääräys eli resepti on voimassa vuoden sen kirjoittamispäivästä tai uusimispäivästä lukien. Tämän jälkeen lääkemääräys on uusittava, vaikka siinä olisi vielä lääkettä jäljellä. Teemme lääkärille pyynnöstäsi uudistamispyynnön sekä paperisista että sähköisistä resepteistä, mikäli lääkkeesi soveltuu apteekin kautta uudistettavaksi. Reseptien uusimiseen kuluu yleensä 3-5 arkipäivää, joten tee uusimispyyntösi hyvissä ajoin ennen kuin lääke loppuu. Palvelumme on maksutonta.

LÄÄKEJÄTTEET

Vanhentuneet ja käyttämättä jääneet lääkkeet, elohopeakuumemittarit sekä ruiskut ja neulat ovat ongelmajätettä. Voit palauttaa nämä ongelmajätteet maksutta apteekkiimme. Apteekki toimittaa lääkejätteet asianmukaisesti ongelmajätelaitokselle edelleen käsiteltäviksi.  Lajittele erilleen muusta lääkejätteestä jodia sisältävät lääkkeet (Betadine, Iodosorb, Jodix), ruiskut ja neulat sekä elohopeakuumemittarit. Tarkempia ohjeita lääkejätteiden palauttamisesta saat henkilökunnaltamme.

SCHENGEN-TODISTUS

Schengen-sopimuksessa säädetään todistuksesta, jolla yksityishenkilön tulee osoittaa mukanaan kuljettamiensa huumaavien tai psykotrooppista ainetta sisältävien lääkkeiden tarpeellisuus Schengen-alueella matkustaessaan. Apteekki voi antaa pyynnöstä tämän todistuksen Suomessa vakituisesti asuvalle henkilölle. Todistusta hakiessasi Sinulla tulee olla mukanasi lääkepakkaus, lääkemääräys tai sähköisen lääkemääräyksen potilasohje. Mukana tulee olla myös matkustusasiakirja, tavallisesti passi tai henkilökortti. Passin numero merkitään todistukseen. Todistus voidaan antaa siitä apteekista, mistä lääke on toimitettu ja se on voimassa 30 vuorokautta matkan alkamispäivästä. Veloitamme Schengen-todistuksen laatimisesta 5 euroa.

TERVEYDEKSI-LEHTI

Terveydeksi lehti on Suomen Apteekkariliiton jäsenapteekkien ilmainen asiakaslehti, joka ilmestyy 4 kertaa vuodessa. Terveydeksi-lehdestä saat ajankohtaista ja luotettavaa terveys- ja lääketietoa sekä tietoa apteekkipalveluista. Ota lehti mukaasi apteekistamme.

TILIASIAKKUUS

Otamme tiliasiakkaiksi kotisairaanhoidon, kotipalvelun ja palvelukotien asiakkaita sekä yrityksiä ja yhteisöjä. Laskutustavaksi asiakas voi valita e-laskun, suoramaksun tai paperilaskun. Laskutus tapahtuu kaksi kertaa kuukaudessa.